Frequently Asked Questions (FAQ)

✦. Wat zijn edelsteenkaarsen?

Bij Inscendia geloven we dat onze edelsteenkaarsen niet alleen dienen voor het creëren van een heerlijke sfeer en geur in huis, maar ook om spirituele bewustzijn te creëren en een moment van reflectie te bieden. Elke hoogwaardige edelsteen die in onze kaarsen verwerkt is, heeft unieke eigenschappen die kunnen bijdragen aan het versterken van verschillende aspecten van het leven. Het aansteken van een Rozenkwarts edelsteenkaars kan bijvoorbeeld liefde en harmonie bevorderen, terwijl een Bergkristal edelsteenkaars kan helpen bij het verbeteren van focus en concentratie. Door het aansteken van de kaars en het uitspreken van intenties, kun je je concentreren op wat je nodig hebt en dit versterken.

✦. Hoe brand ik een edelsteenkaars? 

Het branden van edelsteenkaarsen vereisen enige aandacht en verzorging. Plaats de kaars op een vlakke en stabiele ondergrond, zonder brandbare materialen in de buurt en buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Bij het aansteken van de kaars, steek je de houten lont aan en laat je de kaars +/- 3-4 uur branden totdat er een volledige "pool" van gesmolten wax ontstaat. Blaas de kaars niet uit voordat de gehele bovenlaag van de was is gesmolten om tunneling van de kaars te voorkomen. Bij de volgende brandbeurt is het belangrijk om het zwarte as van de houten lont te verwijderen, wat je kunt doen met behulp van een kaarsenschaar of met je vingers.

Houdt je altijd aan de instructies op de bijgevoegde Candle Care Card ! 

✦. In welke situaties kan ik een edelsteenkaars gebruiken?

Edelsteenkaarsen kunnen in verschillende situaties worden gebruikt om een ​​rustige en helende sfeer te creëren. Ze zijn perfect voor momenten van meditatie, yoga, lezen of studeren. Maar ook voor ontspannende momenten in bad, ceremoniën of vieringen. Het is ook een prachtig cadeau om liefde en dankbaarheid te tonen aan een dierbare. Door het branden van een edelsteenkaars kan je extra positieve energie toevoegen aan je leven.

✦.   Zullen de edelstenen smelten als ik de kaars aansteek?

Dit is een veelgestelde vraag en wij begrijpen de zorgen die hierbij komen kijken. Maar wees gerust, onze edelstenen zullen niet smelten wanneer je de kaars aansteekt! In plaats daarvan zullen ze zachtjes meezinken in de gesmolten wax en hun helende eigenschappen blijven afgeven.

✦. Waarom gebruiken jullie 100% coconut sojawax?

Coconut sojawax is niet giftig, wat betekent dat onze kaarsen geen ongewenste giftige chemicaliën afgeven, vergeleken met paraffinewas. Bovendien is de wax die wij gebruiken volledig biologisch en milieuvriendelijk. Onze kaarsen zijn gemaakt van duurzame ingrediënten. Bovendien brandt coconut sojawax langzamer en schoner dan andere wassoorten, wat resulteert in minder roetvorming, langere branduren en een betere geurverspreiding. Dit betekent dat je langer van je edelsteenkaars kan genieten!

. Hoe kan ik mijn edelsteenkaars het beste recyclen en de edelstenen verzamelen?

Wanneer je kaars is opgebrand, kun je het glas het beste recyclen door het te reinigen met heet water en zeep. De edelstenen kun je verzamelen en hergebruiken door ze op te laden of op te bergen in het bijgeleverde organza zakje. Ook kun je ervoor kiezen om het glas opnieuw te gebruiken, bijvoorbeeld als bloempotje of drinkglas! Zo geef je het glas een tweede leven en help je mee aan een duurzamere wereld.

✦.  Waarom ziet mijn kaars er niet meer glad uit na het branden?

Het kan voorkomen dat de bovenkant van je kaars na het branden, er ruw en hobbelig eruit ziet. Geen zorgen! Dit is een natuurlijk verschijnsel dat optreedt bij het branden van sojawaskaarsen. Dit is volkomen normaal en wordt veroorzaakt door het afkoelingsproces van de hete was. Dit heeft absoluut geen invloed op de kwaliteit van de brandervaring of op de heerlijke geur van onze kaarsen.

 

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons gerust een bericht via het contactformulier!