De kracht van Edelsteenwater - heling in een glas

Geplaatst door Ilana van Klaveren op

De blog van vandaag staat in het teken van de fascinerende wereld van edelsteenwater - een verkwikkend elixer dat harmonie, vitaliteit en positieve energie in ons leven brengt. Of te wel; heling in een glas! Lees je mee?

Edelsteenwater: Een verbinding met Moeder Aarde

Edelstenen hebben geneeskrachtige eigenschappen. Door hun verbinding met de aarde, dragen ze de energie van Moeder Natuur in zich. Door edelsteenwater te drinken, ook wel bekend als kristalwater of elixer, kan je de kracht van edelstenen je dagelijks leven toe te passen.

Edelsteenwater is water dat is geïnfuseerd met de energetische eigenschappen van edelstenen. Door bepaalde edelstenen in water te plaatsen, kunnen de vibraties en energetische kenmerken van de stenen overgaan op het water, waardoor het water verrijkt wordt met de specifieke helende eigenschappen en kracht van de gebruikte edelstenen.

Het maken en gebruiken van edelsteenwater heeft eeuwenoude wortels en wordt al lang toegepast in verschillende culturen over de hele wereld. In de moderne tijd is het gebruik van edelsteenwater populair geworden in de holistische geneeskunde, homeopathie en wellnessgemeenschappen. 

Hoe maak je Edelsteenwater?

Het maken van edelsteenwater is eenvoudig en vereist een paar basisingrediënten en handelingen.

✦ Kies een schone, niet-giftige (loodvrije) glazen kan of fles;
✦ Gebruik uitsluitend trommelstenen (gladde, geslepen stenen);
✦ Reinig je edelstenen onder de kraan en stop ze in de glazen fles;
✦ Laat de fles een etmaal (24 uur) staan. Daarna is het klaar voor gebruik. Bewaar het water buiten de koelkast en gebruik het binnen 48 uur;
✦ Schenk de fles nooit helemaal leeg maar houdt een klein laagje water over in verband met het kopiërend vermogen van het water. Zo worden de werkzame stoffen behouden. 

De werking van Edelsteenwater; welke edelstenen zijn geschikt? 

Edelsteenwater heeft een subtiel, maar krachtig effect op onze emoties, energie en welzijn. Hieronder zijn de meest voorkomende soorten edelstenen en hun helende eigenschappen beschreven, welke gebruikt kunnen worden om edelsteenwater mee te maken: 

 1. Rozenkwarts: Deze liefdevolle steen bevordert harmonie in relaties en vergroot zelfliefde en acceptatie.
 2. Amethist: De steen van spirituele groei en balans, helpt bij het verlichten van stress en angst en bevordert een goede nachtrust.
 3. Bergkristal: Bekend als de "meester-genezer," stimuleert bergkristal helderheid, focus en positieve energie.
 4. Citrien: Deze zonnige steen staat bekend om zijn vreugdevolle en motiverende eigenschappen, waardoor het een geweldige bondgenoot is voor het aantrekken van overvloed en succes.

  Volkomen ongeschikt voor edelsteenwater zijn edelstenen met giftige of schadelijke elementen, zoals sulfiden en sulfaten. Wel kunnen deze in bijvoorbeeld een afgesloten glazen buisje of cilinder in water gebruikt worden, zodat het water de trilling kan overnemen. 

  Hergebruik de edelstenen van je Inscendia Edelsteenkaars!

  Onze betoverende Inscendia edelsteenkaarsen zijn bedekt met kleine trommelsteentjes in de vorm van een maan. Heb jij een van onze edelsteenkaarsen en is deze opgebrand? Dan kan je de overgebleven edelstenen perfect hergebruiken om o.a. edelsteenwater te maken! Spoel hiervoor de edelstenen eerst grondig af en voeg ze toe aan een glazen fles. Een eenvoudige en fascinerende manier om de kracht van edelstenen te blijven ervaren 💧


  Ben jij klaar om de kracht van edelsteenwater te ontdekken? Of heb je al ervaring met edelsteenwater? We horen graag jouw verhaal! Deel het hieronder in de reacties en inspireer anderen 🌟

  _________________________________________________________________________

  Het is belangrijk op te merken dat edelsteenwater geen vervanging is voor medische behandelingen of professioneel advies. Als je gezondheidsproblemen hebt, is het altijd verstandig om je arts te raadplegen.

  Gebruikte bronnen:

  1. Rontgen, D. (2019). The Power of Gemstones and Crystals: How They Affect Your Life. Hay House.
  2. Simmons, R., & Ahsian, N. (2005). The Book of Stones: Who They Are & What They Teach. North Atlantic Books.
  3. Amarfio, A. (2021). "Crystal Water: The Science and Magic of Crystal Infused Water". Sacred Waters Press.

  Deel dit bericht  Laat een reactie achter

  Let op: Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.